Papriková omáčka se sýrem feta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 11 g
- Sodík 604 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 736.2 mg
- Vláknina 22291.5 mg
- Vitamín A 22291.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 163.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Paprikové lusky omyjeme, rozkrojíme na půlky, očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a rovněž jemně nakrájíme. Odstraníme zbytky stopek. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a i s křupavou zelenou natí nakrájíme na jemné kroužky. Česnek oloupeme a nasekáme. Bylinky omyjeme a oklepeme. Lístky tymiánu stáhneme z větviček, šalvěj nakrájíme na proužky.
-
2
Olej rozehřejeme v hrnci. Cibulku, bylinky a česnek podusíme. Přimícháme kostky papriky a krátce povaříme. Přidáme rajčata, osolíme, přidáme pepř a mletou papriku a zakryté necháme na mírném ohni asi 8 minut dusit.
-
3
Před servírováním rozdrobíme sýr feta na malé kousky. Paprikovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami, posypeme sýrem.