Tuňák s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1560 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 621 mg
- Vláknina 4255 mg
- Vitamín A 4255 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z limetky oloupeme tenkou kůru a nakrájíme na proužky. Papričku omyjeme a nakrájíme na jemná kolečka. Zázvor oloupeme, nasekáme najemno.
-
2
V kastrole rozpálíme olej, šalotky se zázvorem a chilli v něm zvolna asi 4 minuty podusíme. Tuňáka necháme okapat, roztrháme na kousky a přidáme do pánve spolu s kůrou limetky, rybí omáčkou a rajčaty, dobře ohřejeme. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami, posypeme bazalkou.