Zeleninový talíř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 145 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 13 mg
- Draslík 1947.4 mg
- Vláknina 20137.4 mg
- Vitamín A 20137.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 109.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme studenou omáčku: do zakysané smetany vmícháme směs bylinek dle chuti (mohou být i sušené) a osolíme. Omáčku necháme asi 30 minut v chladu odležet.
-
2
Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky nebo použijeme celá koktejlová rajčátka.
-
3
Servírujeme na velkém tácu, kde doprostřed umístíme hlubší misku s omáčkou a obložíme pokrájenou zeleninou.
-
4
Druhy zeleniny můžeme obměňovat dle sezóny a chuti, ale vždy použijeme pouze syrovou.