Sladké makronky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cukr moučkový
  • 430 g Čokoláda bílá
  • 150 g Mouka mandlová
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Potravinářská barva
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1390 kcal
  • Sacharidy 144 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 142 g
  • Cholesterol 718.4 mg
  • Draslík 503.3 mg
  • Vláknina 430 mg
  • Vitamín A 430 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutku. Bílky dáme do misky a šlehačem je rozšleháme do pěny. Potom přisypeme 250 g moučkového cukru a šleháme dále do polotuhé hmoty.

  • 2

    Do připravené hmoty přimícháme zbylých 50 g moučkového cukru a mandlovou moučku. Nakonec vmícháme potravinářskou barvu podle vlastní volby, a vše vařečkou promícháme.

  • 3

    Náplň: Smetanu dáme do kastrůlku, přidáme na malé kousky nakrájenou bílou čokoládu. Na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme čokoládu a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.

  • 4

    Hotové těsto dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme malá kolečka na papírem vyložený plech. Vložíme do vyhřáté trouby a při 150 stupňové teplotě pečeme přibližně 15 minut.

  • 5

    Upečené makronky vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a potom je naplníme připravenou náplní.

Komentáře k receptu