Králík dušený s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 18 g
- Sodík 97001 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 148.5 mg
- Draslík 941.2 mg
- Vláknina 1075.8 mg
- Vitamín A 1075.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek utřeme se solí a potřeme jím odblaněného králíka.
-
2
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme na ni připraveného králíka a opečeme po obou stranách. Mírně podlijeme a dusíme za častého obracení. Maso tak nasákne vypečenou šťávu.
-
3
Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu zahustíme lžičkou másla smíchaného se lžičkou mouky, rozmícháme, přidáme rajčatový protlak a povaříme. Na závěr přidáme do šťávy víno, vložíme naporcované maso a prohřejeme.
-
4
Jako přílohy podáváme houskové knedlíky, těstoviny, bramborové krokety nebo rýži.