Nejlepší dortový korpus

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 34 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 170 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 130 g Cukr krupice
  • 20 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 178.4 mg
  • Draslík 52.6 mg
  • Vláknina 1886 mg
  • Vitamín A 1886 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou.

  • 2

    K přípravě těsta použijeme vejce, která mají pokojovou teplotu.

  • 3

    Ve šlehači asi 7 minut šleháme celá vejce s cukrem. Než budou vejce ušlehaná dosvětla, přiléváme velmi pomalu horkou vodu.

  • 4

    Do hmoty vmícháme citronovou kůru, po částech prosátou mouku, v níž jsme promíchali vanilkový cukr, na závěr rozpuštěné máslo.

  • 5

    Těsto vlijeme do formy a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme 45 minut. Zda je korpus upečený, poznáme tak, že vpíchneme do těsta špejli a pokud se na ni těsto nelepí, je korpus upečený.

  • 6

    Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě „hlavou dolů“. Vychladlý corpus položíme na talíř tak, jak byl ve formě.

Komentáře k receptu