Růžičková kapusta v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 26 g
- Sodík 469 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 148.7 mg
- Draslík 102.4 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustičky zbavíme horních ovadlých lístků a košťál křížem nařízneme. Omyjeme a vhodíme do vroucí vody, kterou jsme osolili a opepřili. Vaříme zvolna 4 - 5 minut, potom kapustičky vyjmeme a vložíme do mísy se studenou vodou. Necháme vychladnout a okapat.
-
2
Připravíme si těstíčko. Vejce rozšleháme v mléce, osolíme a opepříme. Postupně přidáme mouku, jemně strouhaný parmazán a vymícháme středně husté těstíčko.
-
3
Každou růžičku zabalíme do plátku anglické slaniny, propíchneme jehlou nebo párátkem, namáčíme v těstíčku a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova.
-
4
Smaženou růžičkovou kapustu v těstíčku necháme okapat na papírové utěrce a ihned podáváme.