Roštěnky s párkem a hráškem
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 200 g Párky Debrecínské
- 250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 150 g Máslo čerstvé
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 dl Víno bílé
- 0.09 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 46 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 407.3 mg
- Vláknina 3425.7 mg
- Vitamín A 3425.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso rozkrájíme na plátky, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Poté ztlumíme plamen, k masu přidáme na kolečka pokrájené oloupané párky a společně opékáme. Měkké maso vybereme, zbylý tuk z masa zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme vínem, přivedeme k varu a odstavíme.
-
2
V jiné pánvi na rozpáleném másle osmahneme do měkka cibuli, přidáme scezený a okapaný hrášek, ochutíme zbylou solí, pepřem, přimícháme na tenké plátky krájený česnek a vše dohromady podusíme.
-
3
Maso podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Přidáme párky, hrášek, zalijeme šťávou a jídlo podáváme.