Krémová fazolová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 19 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 30.5 mg
- Draslík 45.7 mg
- Vláknina 1641.8 mg
- Vitamín A 1641.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 792.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebrané a propláchnuté fazole namočíme na celou noc do studené vody v hrnci. Následovně vložíme do hrnce bobkový list a pod pokličkou fazole povaříme doměkka. Z měkkých fazolí vybereme bobkový list.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, opražíme na něm mouku na světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, dobře promícháme, za stálého míchání přivedeme k varu a zalijeme fazole. Ještě horké ponorným mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu a vrátíme na sporák. Ochutíme solí, pepřem, posypeme petrželovou natí. Přivedeme k varu a odstavíme z ohně.
-
3
Teplou polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. na povrch každé porce dáme lžící sladké smetany.