Obyčejná drůbeží polévka
Suroviny
- 500 g Kuřecí drůbky
- 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Nudle vaječné
- 10 g Petržel - nať
- 80 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 kávová lžička Paprika žlutá
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 26 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 333.8 mg
- Draslík 363.8 mg
- Vláknina 7039.8 mg
- Vitamín A 7039.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 8.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce se studenou vodou vložíme očištěné, omyté drůbky, které uvaříme doměkka, přibližně 40 minut. Následovně maso obereme od kostí a spolu se žaludkem, srdíčkem a játry nakrájíme na tenké proužky. Vrátíme je zpět do polévky.
-
2
V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou a na kousky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mraženou zeleninu, osmahneme. Přisypeme mouku, dobře promícháme, posypeme sladkou paprikou a směs přeložíme do polévky s drůbky. Povaříme ještě 15 minut.
-
3
Do polévky nakonec dáme nudle, ochutíme solí, pepřem, vegetou, povaříme 8-10 minut, do změknutí nudlí. Posypeme nasekanou petrželovou natí a stáhneme ze sporáku.