Ztracená vejce s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 350 g Jogurt bílý
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 20 g Petržel - nať
  • 200 g Ředkvička
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 257.5 mg
  • Draslík 354.1 mg
  • Vláknina 1864.9 mg
  • Vitamín A 1864.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek drobně nasekáme a utřeme se solí, poté rozdělíme na dezertní talířky. V kastrůlku přivedeme osolenou octovou vodu k varu. Vejce rozklepneme do naběračky, opatrně vpustíme do vody a povaříme 3 - 4 minuty. Poté opatrně děrovanou vařečkou vejce vybereme a klademe na připravené dezertní talířky s česnekem.

  • 2

    Do jogurtu v misce přilijeme olej, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme, vložíme nasekanou petrželovou nať a vše dobře promícháme. Připravenou omáčkou přelijeme vejce, okolo naskládáme na tenká kolečka pokrájené ředkvičky a tence rozkrájenou salátovou okurku.

Komentáře k receptu