Ztracená vejce s česnekem
Suroviny
- 350 g Jogurt bílý
- 100 g Zakysaná smetana
- 20 g Petržel - nať
- 200 g Ředkvička
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 8 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 11 g
- Sodík 284 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 257.5 mg
- Draslík 354.1 mg
- Vláknina 1864.9 mg
- Vitamín A 1864.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný česnek drobně nasekáme a utřeme se solí, poté rozdělíme na dezertní talířky. V kastrůlku přivedeme osolenou octovou vodu k varu. Vejce rozklepneme do naběračky, opatrně vpustíme do vody a povaříme 3 - 4 minuty. Poté opatrně děrovanou vařečkou vejce vybereme a klademe na připravené dezertní talířky s česnekem.
-
2
Do jogurtu v misce přilijeme olej, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme, vložíme nasekanou petrželovou nať a vše dobře promícháme. Připravenou omáčkou přelijeme vejce, okolo naskládáme na tenká kolečka pokrájené ředkvičky a tence rozkrájenou salátovou okurku.