Rajčata plněná vajíčkovou náplní
Suroviny
- 800 g Rajčata
- 80 g Sýr Parmezán
- 80 g Šunka uzená
- 20 g Petržel - nať
- 70 g Máslo čerstvé
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 0.5 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 4 dl Voda pitná
- 5 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 57 g
- Sodík 517 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 341.3 mg
- Draslík 667.5 mg
- Vláknina 6089.9 mg
- Vitamín A 6089.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku přivedeme vodu k varu, opatrně do ní pomocí lžíce vložíme čtyři vejce. Na mírném ohni je vaříme natvrdo (8-10 minut). Poté je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
-
2
Masitá rajčata omyjeme, uřízneme vršky a lžicí opatrně vydlabeme střed.
-
3
Do misky vložíme na malé kousky nakrájený sýr, šunku, oloupanou na plátky pokrájenou cibuli a rozklepneme syrové vejce. Nakonec vložíme připravená vejce natvrdo, vše ochutíme solí, pepřem, pokapeme kečupem a přidáme nasekanou petrželovou nať. Suroviny důkladně promícháme.
-
4
Připravenou směsí naplníme rajčata, přiklopíme odříznuté vršky a naskládáme je na máslem vymazaný, vodou podlitý plech. Rajčata polijeme olivovým olejem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut.