Švédské koňakové řezy
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Cukr krupice
- 100 g Maizena - kukuřičný škrob
- 180 g Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Koňak
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 40 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 200 mg
- Draslík 133.7 mg
- Vláknina 1563 mg
- Vitamín A 1563 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosejeme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. V druhé misce utřeme změklé máslo s cukrem do pěny, poté přimícháme Maizenu, tři žloutky a znovu utřeme do pěny. 3 bílky vyšleháme na tuhý sníh, nakonec přimícháme koňak, postupně přisypeme mouku a za stálého míchání vypracujeme hladké těsto, zapracujeme sníh z bílků. Pekáček vytřeme máslem, vysypeme jemně pomletou strouhankou, těsto do něj nalijeme a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 180°C přibližně 35 - 40 minut.
-
2
Upečené těsto necháme vychladnout, nakrájíme na stejně velké obdélníčky, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a podáváme.