Teplé bramborové lívanečky
Suroviny
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 20 g Cukr vanilka
- 20 g Droždí
- 200 g Povidla švestková
- 20 g Cukr vanilka
- 100 g Tvaroh tvrdý
- 30 g Cukr moučkový
- 200 g Jogurt bílý
- 50 ml Rum
- 2 ks Brambory
- 5 ks Vejce slepičí
- 0.5 špetka Sůl
- 0.12 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 8 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 204.5 mg
- Draslík 480.7 mg
- Vláknina 1628.7 mg
- Vitamín A 1628.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle do misky. Rozklepneme vejce, přidáme sůl, vsypeme mouku, přidáme rozdrobené droždí s kypřicím práškem, vanilkový cukr. Všechny suroviny dobře promícháme a necháme 20 minut odpočinout.
-
2
Lívanečník rozehřejeme potřeme olejem, lžící pokládáme připravené těsto. Opečeme lívanečky po jedné straně, po obrácení dopečeme druhou stranu. Opečené lívanečky po vybrání z pánve pokládáme do nádoby a udržujeme teplé do dalšího použití.
-
3
Povidla smícháme s vanilkovým a krupicovým cukrem, přilijeme rum, dobře promícháme.
-
4
Teplé lívanečky potíráme povidly, aranžujeme je na jednotlivé talíře. Posypeme nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem. Zvlášť v malé mističce ke každé porci přidáme jogurt a předkrm podáváme.