Gratinovaná treska se sýrem a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 53 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 111 mg
- Draslík 876 mg
- Vláknina 5601.8 mg
- Vitamín A 5601.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety tresky nakrájíme na stejné porce. Omyjeme, osušíme, posypeme solí, pepřem a jemně nastrouhaným česnekem, nakonec pokapeme citrónovou šťávou.
-
2
Připravené filé naskládáme na dno máslem vymazané pečící formy. Jemně nastrouhaný sýr smícháme s nasekanými ořechy, rozložíme připravenou hmotu na povrch filé. V pánvičce rozpustíme máslo, přelijeme sýr a ořechy.
-
3
Naplněnou pečící formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních Celsia 20-25 minut. Po upečení nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.