Gratinovaná treska se sýrem a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 20 g Petržel - nať
  • 600 g Treska aljašská
  • 200 g Sýr Ricotta
  • 6 ml Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 111 mg
  • Draslík 876 mg
  • Vláknina 5601.8 mg
  • Vitamín A 5601.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety tresky nakrájíme na stejné porce. Omyjeme, osušíme, posypeme solí, pepřem a jemně nastrouhaným česnekem, nakonec pokapeme citrónovou šťávou.

  • 2

    Připravené filé naskládáme na dno máslem vymazané pečící formy. Jemně nastrouhaný sýr smícháme s nasekanými ořechy, rozložíme připravenou hmotu na povrch filé. V pánvičce rozpustíme máslo, přelijeme sýr a ořechy.

  • 3

    Naplněnou pečící formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních Celsia 20-25 minut. Po upečení nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu