Vinný koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Čokoláda hořká
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 40 g Strouhanka
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 kávová lžička Kakao
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 0.2 l Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 153.9 mg
  • Draslík 310.3 mg
  • Vláknina 4199.2 mg
  • Vitamín A 4199.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hořkou čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle. Pečící formu vymažeme 10 g másla a vysypeme strouhankou.

  • 2

    Zbylé změklé máslo nakrájíme na malé kousky a v misce ho vyšleháme do pěny. Do máslové pěny vmícháme krupicový a vanilkový cukr. Za stálého míchání přimícháme vejce. Přilijeme víno, přidáme kakao a postupně vmícháváme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec přimícháme nastrouhanou čokoládu a zamícháme.

  • 3

    Hladké těsto vlijeme do připravené pečící formy, kterou vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupňové teplotě pečeme přibližně 25-30 minut.

  • 4

    Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme vychladnout a nakrájené na úhledné řezy podáváme.

Komentáře k receptu