Švýcarský recept na přípravu těstovin s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 38 g
- Sodík 367 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 161.2 mg
- Draslík 781.5 mg
- Vláknina 7323 mg
- Vitamín A 7323 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s vodou uvaříme těstoviny podle návodu na balení. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a udržujeme teplé. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé salátové kousky a uvaříme je v 1 l osolené vody. Scedíme je a také udržujeme teplé k dalšímu použití.
-
2
Ve velké pánvi na rozpáleném oleji orestujeme na tenké nudličky nakrájené maso. K masu přidáme neoloupaná na malé kostky nakrájená zelená a červená jablka, uvařené brambory a pokračujeme v restování. Přilijeme smetanu a společně vaříme tak dlouho, aby smetana vařením zhoustla. Do pánve k surovinám přidáme uvařené těstoviny, nasekanou petrželovou nať a dobře promícháme. Podle évlastní chutě dochutíme přibližně 2 lžícemi jablečné přesnídávky a solí. Vše ještě zlehka zamícháme a odstavíme ze sporáku.
-
3
Připravené těstoviny rozporcujeme na jednotlivé talíře, ozdobíme jedlými květy a zaneseme na stůl. Ke každé porci zvlášť přidáme v mističce jablečnou přesnídávku.