Řecký salát vesnický
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 36 g
- Sodík 818 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 332 mg
- Vláknina 8695 mg
- Vitamín A 8695 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky, rajčata, papriky umyjeme, okurky nakrájíme na kolečka, která ještě rozkrojíme na půlky, rajčata nakrájíme na čtvrtky, papriky na tenké plátky a zeleninu hned rozdělíme a naaranžujeme na hluboké talíře. Cibuli oloupeme, nakrájíme na úhledné salátové proužky a také naskládáme na talíře k zelenině, posypeme solí. Na vrch každé porce položíme celý plátek 100 g sýru feta, který polijeme jednou lžící oleje, na talíře ještě položíme pár oliv a vše posypeme voňavým oreganem.
-
2
Takto připravený salát podáváme nejlépe dobře vychlazený.