Zapečené jahody s rebarborou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 22 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1102.8 mg
- Vláknina 19000 mg
- Vitamín A 19000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 167 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody očistíme, umyjeme, necháme odkapat, rozkrojíme na půlky, rebarboru nakrájíme na kostky, smícháme, posypeme vanilkovým cukrem, naskládáme do pečicí formy a hustě posypeme drobenkou. Pečicí formu vložíme do teplé trouby, pečeme 30 minut.
-
2
Drobenka: měkké máslo vložíme do mísy, přidáme cukr, mouku a rukou zpracujeme tak, aby hmota byla drobivá.
-
3
Zapečené ovoce krájíme na úhledné porce, které klademe na talíř.