Hubník na Slovácku
Suroviny
- 50 g Máslo jihočeské
- 150 g Kopřiva
- 300 g Houby sušené
- 200 g Krupice dětská
- 100 g Salám měkký
- 30 g Strouhanka
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Žemle tuková
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.5 l Mléko polotučné
- 1 dl Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 21 g
- Sodík 254 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 109 mg
- Draslík 1018.9 mg
- Vláknina 7107 mg
- Vitamín A 7107 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby namočíme na 30 minut do vody. Housky nakrájíme do mísy s mlékem, přidáme nasekanou cibuli, nasekanou kopřivu, krupici, nastrouhaný salám, rozklepneme vejce, podle chuti přidáme sůl, pepř. Ve vodě namočené houby scedíme, vysypeme na pánev s rozpáleným máslem, podusíme a přidáme do mísy. Směs spolu dobře promícháme, vysypeme na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech, vložíme do horké trouby a pečeme 30 minut.