Telecí kari s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 200 g Vývar zeleninový
  • 30 g Kari pasta
  • 400 g Telecí plec
  • 5 g Citronová tráva
  • 15 ml Olej olivový
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Pórek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 829 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 86.9 mg
  • Draslík 612.8 mg
  • Vláknina 6085 mg
  • Vitamín A 6085 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na proužky nakrájíme pórek. Maso nakrájíme na malé kostky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Citronovou trávu očistíme, omyjeme a jemně nasekáme. Jablko oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. Smícháme s citronovou šťávou.

  • 2

    Maso v oleji prudce opečeme, přidáme připravené přísady. Zalijeme základem, přidáme kari pastu a sůl, zakryté zvolna zhruba 40 minut podusíme. Smícháme s uvařenými těstovinami.

Komentáře k receptu