Telecí kari s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 9 g
- Sodík 829 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 86.9 mg
- Draslík 612.8 mg
- Vláknina 6085 mg
- Vitamín A 6085 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na proužky nakrájíme pórek. Maso nakrájíme na malé kostky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Citronovou trávu očistíme, omyjeme a jemně nasekáme. Jablko oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. Smícháme s citronovou šťávou.
-
2
Maso v oleji prudce opečeme, přidáme připravené přísady. Zalijeme základem, přidáme kari pastu a sůl, zakryté zvolna zhruba 40 minut podusíme. Smícháme s uvařenými těstovinami.