Řecký vinný řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 600 g Vepřové maso libové
  • 150 g Víno bílé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 50 g Olivy černé
  • 15 g Oregano sušené
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 787 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 269.5 mg
  • Vláknina 7392.5 mg
  • Vitamín A 7392.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3797.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky osušíme a lehce naklepeme, nakrájíme na 3 cm velké kousky. Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Kousky nakrájeného řízku osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  • 2

    Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme vždy lžíci olivového oleje a kousky masa ve čtyřech porcích, necháme zhnědnout 2 minuty z každé strany na středně velkém až silném plameni, postavíme stranou. Na oleji necháme zhnědnout kostičky cibule a česneku, přidáme petržel a zředíme vínem. Okořeníme solí, pepřem a oreganem. Kousky řízku obalíme v omáčce, přidáme olivy a přikryté necháme na slabém plameni asi 20 minutu táhnout. Navrch nasypeme nalámaný sýr feta a servírujeme s bílým chlebem.

Komentáře k receptu