Řecký vinný řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 61 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 269.5 mg
- Vláknina 7392.5 mg
- Vitamín A 7392.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3797.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky osušíme a lehce naklepeme, nakrájíme na 3 cm velké kousky. Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Kousky nakrájeného řízku osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
-
2
Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme vždy lžíci olivového oleje a kousky masa ve čtyřech porcích, necháme zhnědnout 2 minuty z každé strany na středně velkém až silném plameni, postavíme stranou. Na oleji necháme zhnědnout kostičky cibule a česneku, přidáme petržel a zředíme vínem. Okořeníme solí, pepřem a oreganem. Kousky řízku obalíme v omáčce, přidáme olivy a přikryté necháme na slabém plameni asi 20 minutu táhnout. Navrch nasypeme nalámaný sýr feta a servírujeme s bílým chlebem.