Jablkový koláč s calvadosem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 22 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 112.9 mg
- Draslík 132.3 mg
- Vláknina 3703.5 mg
- Vitamín A 3703.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180C.
-
2
Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na kousky a pokapeme calvadosem.
-
3
Listové těsto rozválíme na plát a vyložíme jím dvě menší vymazané koláčové formy tak, aby přečnívalo přes okraj. Marcipánovou hmotu rozdrobíme, utřeme se žloutky, přidáme zakysanou smetanu a škrobovou moučku. Jablka rozdělíme na těsto, na ně naneseme marcipánovou hmotu, přečnívající okraje přeložíme na náplň a potřeme mlékem.
-
4
Pečeme asi 30minut.
-
5
Horký koláč potřeme směsí citronové marmelády smíchané s oříškovými lupínky, necháme vychladnout a podáváme.