Tvarohové věnečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 8 mg
  • Vláknina 1606.8 mg
  • Vitamín A 1606.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto vypracujeme obvyklým způsobem a necháme je v chladu odležet.

  • 2

    Vyválíme na plát a vykrajujeme kroužky, které potřeme rozšlehaným vejcem a obalíme v krystalovém cukru smíchaném se skořicí.

  • 3

    Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme v prudké troubě.

  • 4

    Hotové slepujeme zavařeninou, po dvou na sebe.

  • 5

    Věnečky jsou chutné čerstvé.

Komentáře k receptu