Kynutý koláč s mochyní
Suroviny
- 260 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka pšeničná hrubá
- 30 g Droždí
- 500 g Physalis (mochyně)
- 100 g Med včelí
- 100 g Ořechy vlašské
- 40 g Cukr krupice
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 160 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 13 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 54.7 mg
- Draslík 59 mg
- Vláknina 2791.7 mg
- Vitamín A 2791.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku vsypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem, které předtím ohřejeme. Promícháme a necháme kynout na teplém místě asi 20minut.
-
2
Potom do těsta zapracujeme cukr, 200g másla, vejce, žloutek a špetku soli. Uhněteme těsto a zakryté necháme vykynout do dvojnásobné velikosti.
-
3
Ze zbývajícího másla a medu ušleháme pěnu. Poté přimícháme postupně žloutek a hrubou mouku. Směs promneme tak aby vznikla drobenka.
-
4
Plody mochyně omyjeme, necháme okapat a rozpůlíme.
-
5
Troubu předehřejeme na 200C.
-
6
Z vykynutého těsta vyválíme plát a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Na těsto naskládáme mochyni a posypeme drobenkou. Nakonec posypeme vlašskými ořechy. Na středním roštu trouby pečeme 40minut.