Dušená čočka s uzeninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 400 g Čočka jedlá
  • 200 g Salám jemný
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 45.5 mg
  • Draslík 1188.6 mg
  • Vláknina 63112.2 mg
  • Vitamín A 63112.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou čočku propláchneme a na několik hodin ji namočíme do studené vody. Potom ji uvaříme doměkka.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    V rozehřátém oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme salám nakrájený na nudličky, rajčatový protlak a za stálého míchání krátce osmažíme. Vmícháme rajčata a ocezenou vařenou čočku a podusíme.

  • 4

    Nakonec pokrm osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu

  • Lucie Klouparová
  • 22.10.2015 08:51:09

Jestliže toužíte po tom, aby vám začaly chutnat luštěniny, vyzkoušejte tento recept na dušenou čočku s uzeninou. Uzenina i protlak dají čočce určitý šmrnc a určitě si pochutnáte. Cibulka vám provoní kuchyni, takže vzhůru do vaření! Salám můžete nakrájet i na kostičky, jako já - viz foto - myslím, že v tom není rozdíl.

Odpovědět