Jehněčí maso s cizrnou
Suroviny
- 400 g Jehněčí kýta
- 200 g Cibule červená
- 200 g Paprika červená
- 10 g Skořice celá
- 20 g Med včelí
- 10 g Harissa pasta
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 3.52 g Olej olivový extra panenský
- 30 ml Citronová šťáva
- 500 ml Vývar zeleninový
- 1 špetka Šafrán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1805 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 68.3 mg
- Draslík 860.2 mg
- Vláknina 19618.5 mg
- Vitamín A 19618.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata a cizrnu scedíme.
-
2
Do hrnce nalijeme vývar, přidáme cibuli, papriku, kousek celé skořice, přidáme špetku šafránu, med, zakápneme citronovou šťávou a pod pokličkou povaříme 5 minut.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso a osmažíme. Přidáme do hrnce, osolíme, opepříme, ochutíme harisou, přimícháme rajčata, cizrnu a dusíme doměkka.
-
4
Před podáváním vyjmeme skořici.