Těstoviny s mléčnou omáčkou se dvěma druhy sýru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 250 g Těstoviny Fusilli
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 40.1 mg
  • Draslík 132.5 mg
  • Vláknina 4975 mg
  • Vitamín A 4975 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme nadrobno, tvrdé sýry nastrouháme a barevné bezlepkové těstoviny uvaříme podle návodu a zcedíme.

  • 2

    Než se těstoviny uvaří, nasekanou cibuli osmažíme na másle. Když začíná cibule sklovatět, přilijeme k ní mléko a přivedeme k varu. Do vroucího mléka přisypeme nastrouhané sýry a sýr tavený a mícháme, dokud se sýry nespojí s mlékem v hustou hmotu.

  • 3

    Pokrm servírujeme tak, že teplé těstoviny přelijeme teplou mléčnou sýrovou omáčkou. Můžeme doplnit čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu