Okouníková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 11 g
- Sodík 472 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 64.5 mg
- Draslík 864.8 mg
- Vláknina 8908 mg
- Vitamín A 8908 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a nahrubo nastrouháme brambory. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme brambory a opečeme je doměkka.
-
2
Rozpůlíme podélně pórek, omyjeme a nakrájíme na kroužky, přidáme k bramborám a vše opečeme. Podlijeme 0,6l vody a bílým vínem. Osolíme, opepříme a necháme povařit 15 minut.
-
3
Na malé kousky nakrájíme očištěnou rybu, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Polévku rozmixujeme v mixéru a poté uvedeme ještě do varu. Vložíme kousky ryby a vaříme 5 minut pod pokličkou.
-
4
Podáváme ozdobené nasekaným koprem.