Thajská restovaná zelenina s praženými semínky
Suroviny
- 100 g Hlíva ústřičná
- 150 g Špenát listový čerstvý
- 1 ks Zázvor celý
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Cuketa
- 1 hrst Máta
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Slunečnice - semena
- 2 polévková lžíce Dýňová semínka
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- 4 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 184 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 386.9 mg
- Vláknina 9677.2 mg
- Vitamín A 9677.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozpálíme olej, nasypeme všechna semínka a na středním ohni smažíme cca 1 minutu za stálého protřepávání pánví. Přidáme nadrobno pokrájený česnek a nastrouhaný zázvor a stejným způsobem smažíme dozlatova.
-
2
Poté vložíme na stejné nudličky nakrájenou mrkev a cuketu, na kousky natrhanou hlívu a za stálého míchání cca 5 min osmahneme. Zelenina musí být křehká. Přidáme nahrubo nasekaný špenát a nasekanou mátu a cca 1 minutu prohřejeme. Na závěr vmícháme omáčku z černých fazolí, sójovou omáčku, dochutíme cukrem a octem. Mícháme cca 1-2 minuty, až se vše promísí a prohřeje.
-
3
Hotovu směs rozdělíme na talíře a ihned podáváme.