Fazole kyjevské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 675 g Fazole červené
  • 150 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 7 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.68 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1055 kcal
  • Sacharidy 137 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 103.3 mg
  • Draslík 258.7 mg
  • Vláknina 5497.8 mg
  • Vitamín A 5497.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme máslo, česnek a petrželku a utřeme. Česnekové máslo dáme na list pečícího papíru, vytvarujeme do doutníkového tvaru a stočíme do papíru. Dáme do lednice.

  • 2

    Červené fazole rozmačkáme a přimícháme do nich 75 g strouhanky.

  • 3

    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájený pórek a celer a smažíme 4 minuty. Přidáme na pánev fazolovou směs s petrželkou, osolíme, opepříme a promícháme. Směs dáme stranou, aby vychladla.

  • 4

    Fazolovou směs rozdělíme na 4 porce a vytvarujeme z nich šišky. Rozkrojíme česnekové máslo na 4 díly a vložíme ho doprostřed každého fazolového bochánku. Zformujeme fazolovou směs kolem česnekového másla, aby bylo obaleno.

  • 5

    Každý fazolový bochánek obalíme v rozšlehaném vejci a ve zbylé strouhance vyválíme.

  • 6

    Smažíme je v troše oleje cca 10 minut.

  • 7

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu