Zapékané fazole

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 18 g Česnek
  • 125 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 175 g Sýr Čedar
  • 75 g Tortilla chips
  • 400 g Fazole
  • 75 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 1 ks Chilli paprička zelená
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 45.9 mg
  • Draslík 224.5 mg
  • Vláknina 3890.7 mg
  • Vitamín A 3890.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou zelenou papriku, 3 utřené stroužky česneku a mícháme cca 5 minut do změknutí zeleniny.

  • 2

    Přidáme nakrájená konzervovaná rajčata, chilli papričku a mícháme dalších cca 5 minut, až se většina šťávy vyvaří.

  • 3

    Přidáme chilli koření, sladkou papriku a opět prohříváme cca 3 minuty.

  • 4

    Přidáme vidličkou rozmačkané konzervované fazole, přilijeme vodu a vaříme cca 10 minut, až směs zhoustne.

  • 5

    Fazole vložíme do zapékací mísy vymazané olejem, na okraje vyrovnáme tortila chipsy, vše posypeme kmínem a nastrouhaným sýrem a pečeme cca 20 minut v troubě na 200 stupňů Celsia, až sýr zezlátne.

  • 6

    Povrch zdobíme sladkou paprikou.

Komentáře k receptu