Zapékané fazole
Suroviny
- 18 g Česnek
- 125 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 175 g Sýr Čedar
- 75 g Tortilla chips
- 400 g Fazole
- 75 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.25 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Paprika zelená
- 1 ks Chilli paprička zelená
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 24 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 45.9 mg
- Draslík 224.5 mg
- Vláknina 3890.7 mg
- Vitamín A 3890.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou zelenou papriku, 3 utřené stroužky česneku a mícháme cca 5 minut do změknutí zeleniny.
-
2
Přidáme nakrájená konzervovaná rajčata, chilli papričku a mícháme dalších cca 5 minut, až se většina šťávy vyvaří.
-
3
Přidáme chilli koření, sladkou papriku a opět prohříváme cca 3 minuty.
-
4
Přidáme vidličkou rozmačkané konzervované fazole, přilijeme vodu a vaříme cca 10 minut, až směs zhoustne.
-
5
Fazole vložíme do zapékací mísy vymazané olejem, na okraje vyrovnáme tortila chipsy, vše posypeme kmínem a nastrouhaným sýrem a pečeme cca 20 minut v troubě na 200 stupňů Celsia, až sýr zezlátne.
-
6
Povrch zdobíme sladkou paprikou.