Zelenina v těstíčku
Suroviny
- 100 g Čočka jedlá
- 255 g Rajčata
- 100 g Mouka polohrubá
- 30 g Sýr Čedar
- 80 g Zakysaná smetana
- 40 ml Máslo čerstvé
- 80 ml Vývar zeleninový
- 0.25 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Pastinák
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 18 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 91.9 mg
- Draslík 540.3 mg
- Vláknina 27102.2 mg
- Vitamín A 27102.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi s 20 g másla smažíme nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí. Rozetřený stroužek česneku, pastinák a mrkve na drobno smažíme s cibulkou dalších pět minut. Přidáme čočku, nakrájená rajčata, bylinky a vývar, dopepříme podle chuti a na mírném ohni dusíme dvacet pět minut do změknutí.
-
2
Mezitím si do mísy dáme mouku a sodu. Vetřeme zbytek másla, přidáme čedar a smetanu a uhněteme těsto do měkka. Z něj vytvoříme libovolný počet placek o šířce 1 cm.
-
3
Zeleninovou směs vložíme do zapékací mísy a placky položíme na ně. Pomažeme je vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia. Pečeme asi dvacet pět minut, dokud placky nevzejdou.