Zelenina v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Čočka jedlá
  • 255 g Rajčata
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 30 g Sýr Čedar
  • 80 g Zakysaná smetana
  • 40 ml Máslo čerstvé
  • 80 ml Vývar zeleninový
  • 0.25 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pastinák
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 91.9 mg
  • Draslík 540.3 mg
  • Vláknina 27102.2 mg
  • Vitamín A 27102.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi s 20 g másla smažíme nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí. Rozetřený stroužek česneku, pastinák a mrkve na drobno smažíme s cibulkou dalších pět minut. Přidáme čočku, nakrájená rajčata, bylinky a vývar, dopepříme podle chuti a na mírném ohni dusíme dvacet pět minut do změknutí.

  • 2

    Mezitím si do mísy dáme mouku a sodu. Vetřeme zbytek másla, přidáme čedar a smetanu a uhněteme těsto do měkka. Z něj vytvoříme libovolný počet placek o šířce 1 cm.

  • 3

    Zeleninovou směs vložíme do zapékací mísy a placky položíme na ně. Pomažeme je vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia. Pečeme asi dvacet pět minut, dokud placky nevzejdou.

Komentáře k receptu