Pekařská polévka
Suroviny
- 10 g Petržel - nať
- 1 g Muškátový květ
- 15 g Polévkové koření
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Strouhanka
- 1 g Pepř černý mletý
- 20 g Sůl
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Petržel kořen
- 50 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Mrkev kořen
- 200 g Žemle tuková
- 150 g Tuk
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 l Vývar z hovězích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1581 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 54.8 mg
- Draslík 868.5 mg
- Vláknina 2010.4 mg
- Vitamín A 2010.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar z hovězích kostí převaříme.
-
2
V míse utřeme máslo a vejce, přidáme namočenou a vymačkanou žemli, strouhanku, prosátou mouku, muškátový květ, pepř a sůl.
-
3
Vše dobře propracujeme a tvarujeme knedlíčky, které na tuku dozlatova osmažíme.
-
4
Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Ve vývaru ji uvaříme doměkka.
-
5
Polévku dochutíme polévkovým kořením a osolíme.
-
6
Před podáváním do polévky vkládáme smažené žemlové knedlíčky a nakrájenou petrželovou nať.