Buzara z raků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1268 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 456 mg
- Draslík 1791.6 mg
- Vláknina 4822.4 mg
- Vitamín A 4822.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 12.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Osmažíme ji v hrnci na olivovém oleji dorůžova spolu s drobně pokrájeným česnekem.
-
3
Pak doložíme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, pokrájenou petrželku, zamícháme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
-
4
Potom přilijeme rybí vývar, dobře omyté raky, hrnec zakryjeme a vaříme 30 minut.
-
5
Po 15 minutách vaření přilijeme k rakům bílé víno a úplně před koncem vaření osolíme, opepříme podle chuti a přidáme pár kapek citronové šťávy.