Italské tartufo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 44 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 77.3 mg
- Draslík 528.3 mg
- Vláknina 9693.3 mg
- Vitamín A 9693.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zmrzlinu necháme trochu změknout. Sušenky dáme na talíř, přelijeme je mandlovým likérem nebo pomerančovou šťávou. Necháme stát až se tekutina vsákne, sušenky občas obrátíme.
-
2
Vychlazený plech pokryjeme alobalem nebo papírem na pečení. Velkou naběračkou nabíráme kopečky zmrzliny. Do každého středu kopečku zasuneme sušenku, zcela ji zakryjeme zmrzlinou a vytvoříme kouli. Dáváme na vychlazený plech. Takto vytvoříme 6 koulí, které vložíme na hodinu a půl do mrazáku.
-
3
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, sirup a máslo. Koule vyjmeme z mrazáku, postupně je všechny polijeme čokoládovou polevou tak, aby se celé obalily. Dáme je zpět na plech, povrch posypeme sekanými praženými ořechy. Necháme minimálně hodinu v mrazáku.
-
4
Servírujeme na dezertním talířku, před podáváním necháme koule asi 10 minut při pokojové teplotě.