Salát ze sterilovaných hlemýžďů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 18 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 1 g
- Sodík 265 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 15.5 mg
- Vláknina 722.8 mg
- Vitamín A 722.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šneky vyjmeme z nálevu a vložíme do osolené vody spolu s očištěnou kořenovou zeleninou a vaříme je nejméně 2 hodiny.
-
2
Připravíme marinádu smícháním citronové šťávy, oleje, nasekané cibule, pepře, hořčice a soli.
-
3
Uvařené hlemýždě nakrájíme na tenké plátky, polijeme připravenou marinádou a necháme několik hodin odležet.