Velikonoční nádivka se šunkou a kysanou smetanou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 120 g Šunka dušená
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 292.7 mg
  • Draslík 218.2 mg
  • Vláknina 7596.8 mg
  • Vitamín A 7596.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, rohlíky a šunku nakrájíme na kostičky, citronovou kůru nastrouháme, petrželovou nať, libeček a pažitku posekáme.

  • 2

    Na pánvi na oleji zpěníme slaninu, přidáme cibuli, česnek a osmažíme. Poté vmícháme šunku a rohlíky a osmažíme. Směs odstavíme a vmícháme smetanu a rozšlehaná vejce. Alespoň dvacet minut necháme odstát, poté přimícháme sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, citronovou kůru a bylinky.

  • 3

    Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme nádivku zhruba 40 minut.

Komentáře k receptu