Velikonoční nádivka se šunkou a kysanou smetanou
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 120 g Šunka dušená
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 6 ks Rohlíky bílé
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Libeček
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 34 g
- Sodík 441 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 292.7 mg
- Draslík 218.2 mg
- Vláknina 7596.8 mg
- Vitamín A 7596.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, rohlíky a šunku nakrájíme na kostičky, citronovou kůru nastrouháme, petrželovou nať, libeček a pažitku posekáme.
-
2
Na pánvi na oleji zpěníme slaninu, přidáme cibuli, česnek a osmažíme. Poté vmícháme šunku a rohlíky a osmažíme. Směs odstavíme a vmícháme smetanu a rozšlehaná vejce. Alespoň dvacet minut necháme odstát, poté přimícháme sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, citronovou kůru a bylinky.
-
3
Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme nádivku zhruba 40 minut.