Velikonoční sekaná

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Vepřová plec
  • 200 g Hovězí maso přední
  • 150 g Vepřový bok uzený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 329 mg
  • Draslík 506.7 mg
  • Vláknina 663.2 mg
  • Vitamín A 663.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu uzeného bůčku nakrájíme na tenčí plátky a necháme stranou. Zbylé maso umeleme spolu se ztvrdlými žemlemi, osolíme, okořeníme, přidáme najemno nasekanou cibuli zpěněnou na části sádla, 2 žloutky a 1 bílek. Vše dobře promícháme. Zbylá 4 vejce uvaříme natvrdo.

  • 2

    Masovou směs rozložíme na fólii, poklademe jí plátky bůčku a po délce rozložíme oloupaná, uvařená vejce. Pomocí fólie sbalíme do válečku a vložíme na pekáč s rozehřátým sádlem. Povrch potřeme zbylým bílkem a sekanou upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu