Velikonoční sekaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 30 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 329 mg
- Draslík 506.7 mg
- Vláknina 663.2 mg
- Vitamín A 663.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu uzeného bůčku nakrájíme na tenčí plátky a necháme stranou. Zbylé maso umeleme spolu se ztvrdlými žemlemi, osolíme, okořeníme, přidáme najemno nasekanou cibuli zpěněnou na části sádla, 2 žloutky a 1 bílek. Vše dobře promícháme. Zbylá 4 vejce uvaříme natvrdo.
-
2
Masovou směs rozložíme na fólii, poklademe jí plátky bůčku a po délce rozložíme oloupaná, uvařená vejce. Pomocí fólie sbalíme do válečku a vložíme na pekáč s rozehřátým sádlem. Povrch potřeme zbylým bílkem a sekanou upečeme ve středně vyhřáté troubě.