Rozinková štola z mletých kaštanů

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 25 g Mandle
  • 25 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 60 g Kaštany jedlé
  • 25 g Ořechy lískové
  • 125 g Hrozinky
  • 150 g Cukr moučkový
  • 160 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 92.8 mg
  • Draslík 368.7 mg
  • Vláknina 5187.8 mg
  • Vitamín A 5187.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve utřeme doměkka máslo, postupně přidáváme po lžících moučkový cukr. Poté zašleháme do směsi šlehaná vejce. Nakonec přisypeme mleté kaštany a mouku, vše dobře promícháme a osolíme.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 240C.

  • 3

    Lískové oříšky, mandle a kandovanou pomerančovou kůru nasekáme najemno a zamícháme do směsi. Přidáme pomerančovou a citronovou kůru nastrouhanou najemno a semena vyškrábnutá z vanilkového lusku. Vše zlehka promícháme.

  • 4

    Těsto nalijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené papírem na pečení a pečeme asi 45minut. Po vyjmutí z trouby štolu pokapeme rumem.

Komentáře k receptu