Rozinková štola z mletých kaštanů
Suroviny
- 25 g Mandle
- 25 g Kandovaná pomerančová kůra
- 150 g Mouka polohrubá
- 60 g Kaštany jedlé
- 25 g Ořechy lískové
- 125 g Hrozinky
- 150 g Cukr moučkový
- 160 g Máslo čerstvé
- 1 ks Vanilkový lusk
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Citrony
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 18 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 92.8 mg
- Draslík 368.7 mg
- Vláknina 5187.8 mg
- Vitamín A 5187.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve utřeme doměkka máslo, postupně přidáváme po lžících moučkový cukr. Poté zašleháme do směsi šlehaná vejce. Nakonec přisypeme mleté kaštany a mouku, vše dobře promícháme a osolíme.
-
2
Troubu předehřejeme na 240C.
-
3
Lískové oříšky, mandle a kandovanou pomerančovou kůru nasekáme najemno a zamícháme do směsi. Přidáme pomerančovou a citronovou kůru nastrouhanou najemno a semena vyškrábnutá z vanilkového lusku. Vše zlehka promícháme.
-
4
Těsto nalijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené papírem na pečení a pečeme asi 45minut. Po vyjmutí z trouby štolu pokapeme rumem.