Věnec k snídani
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 31 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 65.3 mg
- Draslík 224 mg
- Vláknina 7544 mg
- Vitamín A 7544 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 6.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Za stálého míchání zahřejeme máslo, med, mandlové lupínky a smetanu. Směs odstavíme, přidáme jemnou kandovanou pomerančovou kůru a nastrouhanou kůru z pomeranče.
-
2
Z hotového tvarohového těsta vyválíme dva obdelníky. Hmotu na ně rozložíme a utvoříme dva věnce, každý dáme na jeden vymazaný plech.
-
3
Okraje těsta přitiskneme k sobě a povrch potřeme rozšlehaným žloutkem. Každý věnec pečeme 25 minut v předehřáté troubě na 200°C. Necháme vychladnout a podáváme.