Slepované vanilkové tyčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 17 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 90.8 mg
- Draslík 33.1 mg
- Vláknina 1749 mg
- Vitamín A 1749 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, másla, cukru, žloutků a mletých ořechů vypracujeme těsto. Necháme je chvíli v chladu uležet.
-
2
Těsto natlačíme do formiček na tyčky (mohou být i jiné tvary), vyklepneme je na vymazaný plech a dáme péci.
-
3
Po upečení slepujeme marmeládou stejné tvary k sobě. Obalujeme ve vanilkovém cukru.