Bramborový salát s matjesy a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1498 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 45.8 mg
- Draslík 1049.8 mg
- Vláknina 15282.5 mg
- Vitamín A 15282.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do salátové mísy nalijeme zakysanou smetanu, přidáme sůl, pepř, vinný ocet, posekanou jarní cibulku, pokrájené matjesové filety a promícháme. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, vsypeme do salátové mísy, promícháme a necháme půl hodiny uležet. Anglickou slaninu rozkrájíme na kostičky, v pánvi na oleji osmažíme do křupava.
-
2
Na talířky upravíme porce bramborového salátu s matjesy, posypeme osmaženou slaninou a podáváme.