Bramborový salát s klobásou chorizo

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Brambory vařené
  • 250 g Cibule červená
  • 100 g Cibulka jarní
  • 250 g Klobása Chorizo
  • 40 g Petržel - nať
  • 20 g Hořčice Dijonská
  • 4 g Paprika mletá sladká
  • 60 g Olej olivový extra panenský
  • 80 ml Ocet jablečný
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 36.7 mg
  • Draslík 618.5 mg
  • Vláknina 10110.1 mg
  • Vitamín A 10110.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory rozkrájíme na silnější plátky, červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, jarní cibulku posekáme nadrobno, petrželku posekáme na jemno, chorizo pokrájíme na kolečka.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme klobásu a osmažíme do křupava. Do salátové misy vložíme brambory, přidáme čevenou cibuli, jarní cibulku, petrželku, osmaženou klobásu, přilijeme polovinu jablečného octa a opatrně promícháme. Do stejné pánve vlijeme zbytek octa, přidáme hořčici, mletou papriku, cayenský pepř, promícháme, provaříme a nalijeme do salátové mísy. Lehce promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu