Bramborový salát s klobásou chorizo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 25 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 36.7 mg
- Draslík 618.5 mg
- Vláknina 10110.1 mg
- Vitamín A 10110.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory rozkrájíme na silnější plátky, červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, jarní cibulku posekáme nadrobno, petrželku posekáme na jemno, chorizo pokrájíme na kolečka.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme klobásu a osmažíme do křupava. Do salátové misy vložíme brambory, přidáme čevenou cibuli, jarní cibulku, petrželku, osmaženou klobásu, přilijeme polovinu jablečného octa a opatrně promícháme. Do stejné pánve vlijeme zbytek octa, přidáme hořčici, mletou papriku, cayenský pepř, promícháme, provaříme a nalijeme do salátové mísy. Lehce promícháme a podáváme.