Jablka v tvarohovém županu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr moučkový
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 45 polévková lžíce Džem rybízový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 68.2 mg
  • Draslík 162.9 mg
  • Vláknina 5338 mg
  • Vitamín A 5338 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh našleháme se změklým máslem, přidáme prosátou moukou a vypracujeme hladké těsto. Mandle nastrouháme. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, zakapeme citronovou šťávou a místo jádřinců vyplníme džemem.

  • 2

    Z těsta vyválíme čtverce, na ně klademe jablka a do těsta je zabalíme. Jablka přeložíme na plech vyložený pečícím papírem, těsto potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme mandlemi a v troubě předehřáté na 220°C pečeme, až těsto zrůžoví.

  • 3

    Jablka podáváme sypaná moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu