Jablka v tvarohovém županu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 118 g
- Tuky 31 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 68.2 mg
- Draslík 162.9 mg
- Vláknina 5338 mg
- Vitamín A 5338 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh našleháme se změklým máslem, přidáme prosátou moukou a vypracujeme hladké těsto. Mandle nastrouháme. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, zakapeme citronovou šťávou a místo jádřinců vyplníme džemem.
-
2
Z těsta vyválíme čtverce, na ně klademe jablka a do těsta je zabalíme. Jablka přeložíme na plech vyložený pečícím papírem, těsto potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme mandlemi a v troubě předehřáté na 220°C pečeme, až těsto zrůžoví.
-
3
Jablka podáváme sypaná moučkovým cukrem.