Jednohubky z tresky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Omáčka tatarská
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 80 g Strouhanka
  • 80 g Cibulka jarní
  • 500 g Filety z tresky tmavé
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 677 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 148.7 mg
  • Draslík 583.6 mg
  • Vláknina 8870 mg
  • Vitamín A 8870 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 315.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z brambor uděláme kaši a necháme vychladnout. Tresku 10 minut povaříme v mléce. Hrnec necháme částečně zakrytý. Rybu vyjmeme z mléka a odstraníme z ní všechny kosti či kůži.

  • 2

    V míse smícháme uvařenou rybu, bramborovou kaši, petrželku, jarní cibulku a koření. Ze směsi vytvoříme malé placičky. Mouku smícháme se solí a pepřem. Placičky obalíme v okořeněné mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Dáme na talíř a asi na 1 hodinu vložíme do chladničky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme asi 5 mm vrstvu oleje. Rybí placičky smažíme 3 minuty po každé straně, dokud nezezlátnou. Podáváme s tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu