Rajčatová tapas

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Těstoviny konzumní
  • 5 g Sůl
  • 50 g Roketa
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 388.1 mg
  • Vláknina 6830 mg
  • Vitamín A 6830 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malý druh těstovin uvaříme podle návodu, aby byly al dente. Slijeme vodu, přidáme roketu a 2 lžíce oleje. Vše pečlivě promícháme.

  • 2

    Rajčatům ukrojíme vršky a vydlabeme je. Vnitřek osolíme a necháme na ubrousku asi 1 hodinu vysychat.

  • 3

    Zbylý olej rozehřejeme na pánvi. Česnek a drcenou chilli papričku smažíme asi 2 minuty. Přidáme těstoviny s roketou, přilijeme balzamikový ocet a řádně promícháme.

  • 4

    Rajčata plníme těstovinovou směsí a podáváme.

Komentáře k receptu