Rajčatová tapas
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 16 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 388.1 mg
- Vláknina 6830 mg
- Vitamín A 6830 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malý druh těstovin uvaříme podle návodu, aby byly al dente. Slijeme vodu, přidáme roketu a 2 lžíce oleje. Vše pečlivě promícháme.
-
2
Rajčatům ukrojíme vršky a vydlabeme je. Vnitřek osolíme a necháme na ubrousku asi 1 hodinu vysychat.
-
3
Zbylý olej rozehřejeme na pánvi. Česnek a drcenou chilli papričku smažíme asi 2 minuty. Přidáme těstoviny s roketou, přilijeme balzamikový ocet a řádně promícháme.
-
4
Rajčata plníme těstovinovou směsí a podáváme.