Linecký koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 0.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 šálek Cukr krupice
  • 1.8 šálek Mouka polohrubá
  • 0.5 šálek Rýžová moučka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 42.2 mg
  • Vláknina 2417.8 mg
  • Vitamín A 2417.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 150 °C. Připravíme si formu na koláč, kterou vymažeme.

  • 2

    Utřeme cukr s máslem, přidáme mouku, sůl a kypřící prášek, vše dobře promícháme.

  • 3

    Rozválíme těsto, které vložíme do připravené formy, těsto nezapomeneme po celé délce propíchat vidličkou a rýhou rozdělit na osm stejných dílků.

  • 4

    Koláč pečeme 40 minut. Po částečném vychladnutí můžeme koláč vyklopit z formy a rozdělit na osm dílků. Podáváme dle chuti, takto anebo namazaný marmeládou.

Komentáře k receptu