Salát s rukolou a parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1019 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 389.3 mg
- Vláknina 6670 mg
- Vitamín A 6670 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy rukoly propereme ve studené vodě, necháme okapat a osušíme na utěrce. Odkrojíme spodní část u stonku a vložíme do mísy. V misce smícháme balsamico ocet se solí, pepřem a citronovou šťávou, všleháme olivový olej. Parmezán nastrouháme na hobliny a spolu se sezamem vmícháme do rukoly. Nakonec zalijeme dresinkem a povrch ozdobíme na kolečka nakrájenými olivami.