Kořeněná křidélka
Suroviny
- 800 g Kuřecí křídla
- 8 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 5 g Zázvor mletý
- 5 g Kurkuma
- 10 g Skořice mletá
- 200 g Paprika žlutá
- 20 g Koriandr čerstvý
- 40 g Petržel kudrnka
- 50 ml Jogurt bílý
- 40 ml Med včelí
- 40 ml Omáčka sójová
- 20 ml Omáčka sójová
- 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 70 ml Limetková šťáva
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 43 g
- Sodík 939 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 155.8 mg
- Draslík 620.2 mg
- Vláknina 5965 mg
- Vitamín A 5965 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 114.1 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny ingredience na marinádu vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Kuřecí křídla narovnáme do mělké mísy a zalijeme marinádou tak, aby byla ponořená. Zakryté necháme 2 hodiny marinovat.
-
2
Mezitím papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na půlky a 1O minut ogrilujeme za častého obracení. Hotové necháme vychladnout a vložíme do mixéru spolu s bílým jogurtem a rozmixujeme dohladka. V misce smícháme se sójovou omáčkou, pepřem a koriandrem a uložíme do chladna.
-
3
Marinované maso napícháme na špízové jehly a opékáme na grilu, průběžně otáčíme a natíráme marinádou. Hotové ozdobíme snítkou petrželky a podáváme s paprikovým dipem.